Kvar i Las Palmas

Marina
Marinan i Las Palmas

Tisdag 16 december.

Efter att ARC-båtarna gett sig av och vi fått en plats i marinan passade vi på att åka till Stockholm och roa oss med vår köksrenovering i lägenheten. En hel del blev gjort och annat hindrades av långa leveranstider som gjorde att vi inte fick fram material på de drygt två veckor vi var där. Det blir en retur någon gång efter nyår.

I lördags, på luciadagen kom vi tillbaka till båten. Nu kan vi ta tag i lite projekt här istället. Vårt oljeläckande elverk behöver lagas, vi planerar att låta tillverka en targabåge med (mycket) mer solceller. Huvudmotorn behöver servas och det finns en hel del andra större och mindre saker som har stått på listan tillräckligt länge.

Den 26 december får vi besök och då ska vi ut och segla en vecka, är det tänkt. Just nu är vädret här i Las Palmas rätt grått och trist. Det är ganska blåsigt, regnskurarna kommer och går och det är knappt 20 grader på dagarna. Vi har kört värmefläkten en stund på morgonen. Kanske är vi känsliga?

Det är lätt att förstå varför så många åker vidare till Västindien och Brasilien. Vi har sett att de flesta svenska båtarna som åkt ARC:en är framme på St Lucia nu och vi är nog en hel del avundsjuka. Kanske nästa år…? Ha det så bra därborta ni som läser det här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.