On the hard

Kategori: Portugal, Reseberättelse 0

Måndag 2 november

På väg till vinterplatsen

I fredags fick Joyager åka travellift upp på varvet i Portimao. Det här blir vinterplatsen för den kallare säsongen. Vi har fått en trevlig plats med utsikt över inloppet till Portimaos hamn och en katamaran på vardera sidan om oss. På kajen framför nosen arbetar man på två gamla skönheter. Det verkar vara en blandning av olika nationaliteter som huserar här. Fler svenskar, tyskar, holländare m fl, och så lokala båtar förstås.

På plats!

Vi får nu återigen nytta av att vi valde ett kylaggregat till kylboxen som kan fungera både luft- och vattenkylt. Frysen går däremot inte att använda på land. Innan vi flög ner till Lanzarote för ungefär en månad sedan parkerade vi bilen utanför varvet och den stod troget och väntade nu när vi kom. Den till och med startade snällt. Så allt är laddat för båtliv på land kombinerat med att vi tänkt köra upp till vår lägenhet i Lissabon lite då och då för en smula stadsliv. Även en snabb resa t.o.r. Sverige finns med i de närmaste planerna. Om bara virusåtgärderna tillåter.

Utsikt över Rio Arades utlopp

De närmaste dagarna ska vi konservera watermakern, sätta på kapellet på dingen och ta in diverse utrustning som normalt sitter på däck. Storseglet ska tas ner och linor ska tas bort och tvättas. Biminin har plötsligt börja läcka så det tyget måste impregneras igen. Efter det blir det planering och kanske start på några av vinterns projekt.

Arbeten på kajen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.