Lanzarote – Marina Rubicon

Bäckfisk på däck
Kan bläckfiskar flyga?

Onsdag 27 maj.

Till slut har vi klippt banden till ”magnethamnen” i Las Palmas. Joyager har legat där sedan i november med ett par kortare avbrott för utflykter, medan vi själva har lämnat båten och åkt till Sverige tre gånger, sammanlagt ca tre månader. Las Palmas är bekvämt och prisvärt. Det går att hitta det mesta man behöver och Gran Canaria har mycket att se. Vi har tyvärr inte gjort så mycket utflykter som vi tänkte och inte heller hyrt någon bil som vi tänkt. Det har varit mycket saker vi velat göra på båten och det blir ofta så att man väntar på någon som ska komma till båten eller tillverka något och då går dagarna. Vi kommer säkert tillbaka till Kanarieöarna, kanske redan i höst och då ska vi se mer av öarna.

Vi försöker nu skifta fokus i vårt båtliv från att anpassa båten för längesegling till att använda den. Vi lämnade Sverige sommaren 2013 med en halvfärdig båt och har sedan dess lagt mycket tid på att utrusta och förbättra längs vägen. Fördelen har varit att vi fått arbeta i varmare temperaturer. Vintern 2012-2013 då vi arbetade med båten liggande i vattnet på klubben i Berga var minnesvärd men usch vad vi fick frysa! Helt klara blir vi förstås aldrig, men de viktigaste sakerna känns nu som de är på plats.

Överfarten från Las Palmas till Lanzarote gick smärtfritt. Vi hade bra vind, 15-20 knop från nord-nordväst, och kunde segla hela vägen. Ett slag på några timmar fick vi göra för att komma fram utan att sniffa alltför nära Fuerteventuras kust i lä. Marina Rubicon valde vi för att vi inte varit här förut. Efter höstens överfart från Gibraltar låg vi i Puerto Calero på Lanzarotes ostkust och vi var även och tittade på den då just nyöppnade marinan i Arrecife. Marina Rubicon ligger i utkanten av turistområdet Playa Blanca på Lanzarotes sydkust. Området runt marinan är som en egen liten värld med butiker, restauranger och swimming pool. Vi hade blivit varnade i Las Palmas för att Marina Rubicon är så dyrt, men ca 30 Euro per natt för 13 meter segelbåt är inte så farligt. Det är visserligen tre gånger så dyrt som Las Palmas, men där är det extremt  låga priser. Kanske lägst bland de större marinorna i Europa? Planen nu är att hyra en bil och titta runt på Lanzarote och sedan fortsätta mot Madeira på lördag. Väderprognoserna ser lovande ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.