Soffan

Kategori: Grekland, Reseberättelse 0

Torsdag 21 september

Parksoffan
Parksoffan på kajen i Messolonghi

Vi har blivit lite fascinerade av parksoffan som står mitt för Joyager, sådär en 4-5 meter från kajkanten och riktad ut mot vattnet dvs mot oss. Det finns flera likadana soffor längs kajen. Vi misstänker att tanken med den är att man kan sitta där och titta på livet i hamnbassängen och alldeles särskilt på solnedgången som många gånger är pampig. Soffan är ofta befolkad under dagen framför allt under eftermiddagen och förstås just vid solnedgången. Ibland är det några vänner som sitter där och filosoferar. Ibland är det ett par med eller utan litet barn. Det händer även att en ensam person sitter där, men det är mer sällan. Blåsiga dagar används den mindre.

Kajen tar slut lite längre bort, det finns en restaurang där men det är en återvändsgränd. Man undrar om de som sitter där avsiktligt gått till soffan eller om den bara råkade stå bra till? Det senare är mindre sannolikt eftersom vägen den står längs som sagt inte leder någonstans. Vi har aldrig haft chansen att studera en svensk parksoffas liv på så här nära håll, men vi föreställer oss att den svenska soffan står betydligt mer tom. I Sverige är vi inte ute så mycket som de är här med bra klimat året om.

Det mest fascinerande är ändå soffans nattliv. Det kan sitta olika eller samma människor en hel kväll där, även på vardagskvällar. Det kan komma nya soffgäster sent. Klockan 10, 11 eller 12 är inte ovanligt för ett byte på soffan. Häromkvällen satt några personer och diskuterade någonting livligt ända till halv två på natten. Hur vi vet det? Jo, vi hörde tydligt hela diskussionen, de är bara 4-5 meter från vår säng och en båt har inte så tjocka väggar. Vad de diskuterade har vi inte en aning om. För oss lät det som rena grekiskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.