Lyon

Onsdag 6 augusti.

Igår kom vi fram till Lyon. Sista biten in mot Lyon bjöd på 1,5 – 2,5 knops medström. Det finns kajplatser längs med Saone mitt inne i staden och vi hade förvarnats att det kunde bli svårt att hitta plats. Pyttsan! Istället var det nästan helt tomt på båtar längs kajerna. Det gjorde att vi ändå valde att ta en plats i stadens marina som ligger strax innan kilometer 0 på Saone, dvs punkten där Saone ansluter till floden Rhone. Det kändes rätt osäkert att ligga för sig själv längs kajen mitt inne i en storstad där det har varnats för kriminalitet.

Precis intill marinan ligger ett nybyggt shoppingcenter, Confluence, där det finns ett 20-tal restauranger och de ”vanliga” butikerna, dvs de som har råd att etablera sig innan kunderna hittat dit… Glädjande är att det även finns en Carrefour livsmedelsbutik modell större.

Vår plan här är att under några dagar utforska Lyon innan vi fortsätter söderut på Rhone. Vi har utvecklat en viss förkärlek för kommunala färdmedel där det blir lite av en sport att ta sig fram som ”the locals” så det får bli så här också. Konstigt, hemma i Stockholm är vi inte alls lika sugna på kollektivtrafik. Här i Lyon kan vi välja på spårvagnar, trådbussar, tunnelbana och båtar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.