Kvar i Arrecife

Kategori: Kanarieöarna, Spanien 0

Söndag 29 mars 2020

Den väl skyddade marinan i Arrecife

Det har gått troll i vårt båtliv den senaste tiden och vi är kvar i Lissabon på obestämd tid.

Ursprungligen skulle vi åka tillbaka till Joyager i början av december men, som tur var, upptäckte vi strax innan det blev dags att boka resa att yttertaket på huset vår lägenhet ligger i läckte och eftersom vi bor högst upp droppade det in i vardagsrummet. Det droppade faktiskt från taklampan. Ett samtal med ansvarig för huset, som ägs gemensamt av lägenhetsägarna, resulterade i ett reparationsförsök men det blev snarast sämre. När en kallfront passerade med mycket vind och kraftigt regn fick vi in 15 liter vatten på en timme i baljan i vardagsrummet. Det gick nu förstås inte att lämna lägenheten förrän det här var lagat. Hade vi hunnit iväg till båten hade det blivit rejäla skador både i vår lägenhet och underliggande. Vi krävde ett omedelbart byte av taket som var ca 70 år gammalt och i dåligt skick. -Vi ska ha ett möte i januari, sa den ansvarige. Det behöver repareras nu, huset kan inte vara utan tak, sa vi. Det dröjde ända till slutet av Januari innan mötet blev av och takreparation beslutades. Det skulle dröja ända till mitten av mars innan reparationen faktiskt blev av, så där satt vi. Vi gillar Lissabon, men det här ändrade alla våra planer och under hela den här tiden var läget ovisst med olika besked. Så här är det tyvärr alltför ofta söder om Alperna. Det finns ormar i alla paradis.

Den 19 mars hade vi bokat resa till Lanzarote men då hade virusskräcken slagit till i våra samhällen så flighten blev inställd. Kanske ingen större förlust egentligen eftersom hamnen är stängd för in- och utfart och de som bor i sina båtar får bara gå till mataffären och apoteket. De spanska politikerna har tagit i ordentligt i den globala tävlingen i att visa mest handlingskraft inför kommande val och Kanarieöarna har tömts på turister. Det läckande taket fick en helt osannolik påverkan på våra liv kan man ju säga. En tråkig bieffekt är att konserveringstiden på watermakern gått ut i och med det här så vi får antagligen lov att byta membran när vi väl kommer dit. Kommer bli struligt med de omständliga transporterna till de här öarna.

Våra planer är att försöka ta oss till båten så snart världen sansat sig. Vi kommer då segla upp Joyager till fastlandseuropa igen. Kommer vi inte dit åker vi nog till Sverige i maj, (om det går), och hämtar båten senare. I Sverige var det meningen att vi skulle vara med och arrangera en segelflygtävling i mitten av maj. Även det blir med största sannolikhet inställt, men vi har en del andra saker planerade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.