Köln – Bruinisse

Joyager "on the hard"
Joyager ”on the hard”

Tisdag 17/9

Nu har vi fått besättningsförstärkning i form av Hasse, Bosses bror. Efter en dryg månad i Rheinauhafen lämnar vi Köln för att åka till Bruinisse i Holland. Det går betydligt snabbare att åka medströms på Rhen. Vi gör nu drygt 20 km/h istället för 5… Det känns ändå tråkigt att ge upp den tillkämpade distansen uppströms. Pråmtrafiken är lika hård som förut och det är ständig passning för att se de blå skyltarna som anger vilken sida de vill ha mötet på.

Första natten tillbringar vi i Tyskland, i Wesel. En lugn båtklubb som ändå har restaurang där vi äter middag.

Dag 2 möter vi fler och fler kolpråmar. De nöjer sig nu inte med att binda samman pråmarna 2 i bredd + 2 i längd, utan ganska ofta möter vi ekipage med 2 i bredd + 3 i längd påskjutna av en speciell sorts motorplattform. Ungefär som en trailerdragare på väg, men alltså 6 trailers åt gången och de puffar istället för att dra. Under dagen passerar vi gränsen till Holland. Andra natten på resan tillbringar vi i Sleeuwijk i Holland. Även här finns det restaurang. En bra restaurang.

Dag 3 blir det mer och mer insjöar istället för kanaler. Vi passerar 3 slussar under dagen. På eftermiddagen är vi framme i Bruinisse där vi möts av Marco och Arjan hos House of Yachts. De har ordnat förtöjningsplats som tillhör en båt som är ute på äventyr, så vi ligger väldigt bra med egen fingerponton för Tina att kliva på.

Dagen efter ankomsten åker Bosse buss till Rotterdam och hämtar en hyrbil. Dels för att skjutsa Hasse till flyget och dels för att vi ska kunna ta oss fram med en Tina på kryckor. Vi ska bl a köra till Köln en dag för läkarundersökning. Bilresan dit tar 3 timmar att jämföra med 3 dagar per båt.

Den 3 oktober är det sedan dags att ta upp Joyager på land och den 7:e lämnar vi tillbaka hyrbilen i Rotterdam och flyger till Stockholm. Äventyret är över för den här gången. Vi räknar med att fortsätta resan i april/maj 2014.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.