Gibraltar!

Kategori: Reseberättelse 0
Gibraltar
Gibraltar – infarten till marinan.

Lördag 18 oktober.

Vi lämnade marinan i Almerimar vid 10-tiden på fredagen och anlände till Gibraltar strax efter kl 13 idag. Ännu en etapp utan seglingsbar vind, men den lilla vind som fanns (1-2 m/s) hade i alla fall den goda smaken att blåsa åt rätt håll. Vi har kunnat konstatera att om man vill kunna planera sina etapper någorlunda i den här delen av Medelhavet så blir det inte mycket segla. Det har blåst så lite att vi fått ut farter på i bästa fall 2-3 knop när vi vädrat seglen. Efter ett tag inser man att det blir ankomst mitt i natten om man inte biter ihop och startar motorn. Okända hamnar i mörker gillar vi inte.

Gibraltar är en häftig plats tycker vi. Vi har varit här tidigare med bil för rätt många år sedan så mycket känner vi igen. Tyvärr så byggs det mycket här nu och den tidigare så pittoreska Brittiska staden ser mer och mer ut som alla de andra turistmaskinerna längs kusterna. Ändå är det väldigt skönt att få prata Engelska som vardagsspråk och slippa enstavig Franska eller Spanska som vi fått hanka oss fram på i några månader nu.

Vi räknar med att stanna här till slutet av nästa vecka då vi får besättningsförstärkning och sedan fortsätter vi söderut så fort vädret tillåter. Innan dess har vi en (hyfsat kort) lista på saker att fixa innan vi åker vidare.

Det är trångt i marinorna här nu, det är många som är på väg söderut mot Kanarieöarna och Västindien. Det är även rätt många båtar som ligger i Gibraltar över vintern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.