Allt tar tid…

Port Napoleon
Port Napoleon – 1000 platser på land.

Måndag 8 september.

Den 25 augusti skrev vi att vi skulle vänta några dagar på att få en bimini tillverkad. Det är fortfarande inte klart. När vi väl hade riggen på plats så det gick att mäta höjden mot bommen skulle företaget som tillverkar bågarna komma och mäta. En vecka gick och trots dagliga påminnelser från oss kom ingen. Måndag 1 september var en annan metallkrökare tillbaka från sin semester och vi gick och frågade om han kunde hjälpa oss. Jodå, de skulle ordna bågar och hade kontakt med en kapellmakare som ordnar duken. Vi beslöt att byta leverantör. I mitten av veckan skulle bågarna vara färdiga och kapellmakaren ta vid, så det hela skulle vara klart nu. Det har inte riktigt blivit så. Bågarna är i princip klara idag, måndag, och vi har nu ett löfte om leverans av den färdiga biminiduken på torsdag 12.00. Vi får väl se. Vi räknar med att segla iväg västerut så fort biminin är på plats.

 

Under tiden har vi jobbat på med en massa andra saker. Sprayhood och kapellet till ratt och styrpiedestal har blivit tvättat och antennen till GPS:en har efter två år fått en permanent placering. Kutterfocksfästen i stäven och på däck har kommit på plats och vi har hissat kutterfocken och fått det mesta av furlinglinor, skot och fall på plats. Även vårt nya trysegel (stormstor) har provats efter att vi fått ett fall monterat innan påmastningen och vi har klurat ut hur det ska fungera med skot mm. Tror vi. Nu hoppas vi bara att det aldrig behöver användas. Vårt nya 25kg Rocna-ankare som vi köpte i Holland har packats upp och vi håller på att få ankarfästet i stäven modifierat. Sedan är det allt det vanliga med städning, tvätt och puts så vi har lätt att få dagarna att gå.

 

Det är bra att vi har att göra för det finns inte så mycket att göra här annars. Marinan Port Napoleon ligger ganska isolerat. Här finns i och för sig hantverkare, en restaurang och tvättmaskiner men för allt annat måste man ta sig till Port St Louis som ligger ca 3km bort. Det är inte heller någon världsmetropol, men där finns en supermarket, några restauranger och lite andra butiker. Favoriten är en Kambodjansk restaurang. Igår tog vi cyklarna och trampade bort till Plage Napoleon, en lång sandstrand 5-6 km bort där vi hade hört att man skulle kunna se rosa flamingos. Tyvärr hittade vi inga sådana men det var massor av människor och ordnat med bilparkering på stranden så de inte skulle behöva gå så långt. Praktiskt. Vi hittade även en bil som sålde våfflor, glass och drycker så utflykten var inte alls förgäves.

 

Livet i Port Napoleon är annars ganska omväxlande. Båtar kommer och går dagligen för att tas upp på land (det finns 1000 platser ”on the hard”), mastas av eller på eller är bara på tillfälligt besök. Det känns som vi hör till långliggarna på bryggan tillsammans med närmaste grannen Patrick, en äldre Irländare boende i Frankrike med en mycket praktiskt utrustad inte alltför vacker stålbåt. Vi har även ett Schweiziskt par intill oss vars 53 fots Amel Super Maramu drabbats av ett blixtnedslag medan den låg upplagd på land och som nu väntar på försäkringsbolag och reservdelar innan de kan segla mot Korsika som planerat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.