Mot Sicilien!

Söndag 15 november,

17.00 Igår tog vi beslutet att åka två dagar tidigare än planerat mot Sicilien. Dels såg vädret bra ut och dels kände vi att tiden vi skulle få i Cagliari, som var nästa mål, skulle bli alltför kort. Tillräckligt med mat för överfarten och för några dagar i reserv hade vi också, förutom konservförrådet. Vi får åka tillbaka till Sardinien vid ett annat tillfälle när vi kan ta oss mer tid.

När det här skrivs har vi avverkat ca 2/3 av sträckan. Vindarna har varit över förväntan bra och vi har provat en för oss ny segelsättning med spirad fock som fungerar mycket bra. Det har gått så pass fort att vi ändrat etappmålet och fortsätter ytterligare en bit närmare huvudmålet, hamnen i Licata.För några timmar sedan hade vi sällskap av ett gäng delfiner. Dagens huvudsakliga övning var hopp på rygg.

Eftersom vi nu rör oss i möjliga flyktingsmuggelområden har vi bitvis stängt av sändaren på vår AIS. Vi har nöjt oss med att visa oss när vi varit nära identifierade handelsfartyg. Det ska ha hänt att hemlängtande människosmugglare bordat och kapat fritidsbåtar för att ta sig tillbaka till sin utgångspunkt och det vill vi väldigt gärna slippa. SPOT-sändaren har vi dock på så det går att se var vi är ändå för de som har adressen till vår hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.